Ollongren: ‘Stevige bijdrage om woningtekort in te lopen’

Om de krapte op de woningmarkt terug te dringen, worden er vanaf volgend jaar in rap tempo meer dan 51.000 nieuwe woningen gerealiseerd. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft inmiddels de eerste projecten bekendgemaakt die een bijdrage krijgen uit de zogenoemde woningbouwimpuls.

Nieuwbouwwijk in Nederland
Nieuws
Datum: 17-09-2020

Het rijk investeert € 290 miljoen in de woningbouwimpuls, gemeenten en provincies dragen € 331 miljoen bij. Daardoor kunnen huizen versneld worden gebouwd, zijn ze betaalbaarder of komen er meer dan oorspronkelijk gepland. ‘Ruim 51.000 woningen erbij is een stevige bijdrage om het woningtekort in te lopen’, aldus de minister.

Betaalbaar

Van de 51.000 woningen valt 65% in de categorie ‘betaalbaar’. Het gaat om bijna 33.000 huizen voor de sociale huursector, middenhuur en niet te dure koopwoningen. Veel projecten hebben daarnaast een extra focus op woningen voor starters, senioren, studenten en andere aandachtsgroepen.

Heel Nederland

De projecten zijn verdeeld over heel Nederland, waarbij 21 projecten worden gerealiseerd in de zogenoemde woondealregio’s met projecten in onder andere Den Haag, Utrecht en Arnhem en Nijmegen. Met deze regio’s heeft de minister al eerder afspraken gemaakt over meer woningbouw. Ook projecten in Alkmaar, Breda, Deventer, Enschede, Harderwijk en Hoorn krijgen een bijdrage uit de woningbouwimpuls.

Divers

Het type projecten is divers. Zo wordt in Rijswijk een verouderd winkelcentrum getransformeerd tot een woon-werklocatie met 1.400 woningen. In het stationsgebied van Nijmegen komen er 670 huizen bij en in Eindhoven wordt een project uitgevoerd waarbij er 700 tijdelijke woningen verrijzen.

Meer informatie

Meer informatie over de woningbouwimpuls vindt u op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.