Meeste mkb-ers bouwen onvoldoende pensioen op

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw oudedagsvoorziening. Heel wat mkb’ers weten dat en hebben ook iets geregeld. Tegelijk betwijfelen ze of ze voldoende opbouwen. Door tijdig maatregelen te treffen zorgt u voor meer zekerheid.

Nieuws
Datum: 20-11-2019

Uit recent onderzoek van Allianz blijkt dat bijna tweederde (64 procent) van de Nederlandse mkb’ers pensioen opbouwt. Echter, slechts 30 procent verwacht dat het opgebouwde pensioen straks voldoende is om te voorzien in alle behoeftes tijdens de oude dag. Ze bouwen eenvoudigweg onvoldoende op. Of mkb’ers dat als een probleem zien, is de vraag want de kennis over hun pensioen is niet zo groot. Zo weet tweederde niet goed hoeveel ze eigenlijk te besteden hebben na de pensioendatum. En slecht 20% weet wat de voorwaarden en de status van de pensioenopbouw zijn. Sterker nog: maar liefst twee derde heeft geen idee bij welke aanbieder zij pensioen opbouwen.

Pensioen regelt u ooit wel

De ondernemers die pensioen opbouwen, doen dat op verschillende manieren. Een kwart zet daar maandelijks geld voor opzij. En zo’n 28% gebruikt financiële meevallers zoals een erfenis, bonus of winst om het pensioen aan te vullen. En wat doet u? Of denkt u er niet over na? U bent bezig met ondernemen in het hier en nu en wilt zich ooit wel verdiepen in pensioen. Op zich begrijpelijk, maar wel jammer. Want hoe langer u wacht met uw pensioen te regelen, hoe moeilijker het wordt om voldoende op te bouwen.

Uw financiën in kaart gebracht

Wij nodigen u daarom uit voor een gesprek over uw pensioen. Wij brengen dan in kaart hoe uw financiële situatie naar verwachting is als u stopt met werken. Daarbij kijken we naar de pensioenregelingen die u individueel of ooit in loondienst heeft afgesloten. Maar ook andere financiën zijn van belang. Als u een eigen woning heeft met overwaarde, zit daar een flink vermogen. Ook heeft u misschien spaar- en/of beleggingsopbrengsten. Als u een partner heeft, is ook zijn of haar pensioen van belang. En wat kunt u verwachten als u te zijner tijd uw bedrijf verkoopt of als er nog een erfenis komt?

Ligt u nog op koers?

Pas als de financiële kant duidelijk is, kunnen we nagaan of u voldoende opbouwt. Is dat niet zo, dan adviseren wij u over de oplossingen die bij u passen. Het is bovendien belangrijk om regelmatig te checken of u nog op koers ligt met uw pensioenopbouw. Ook wat dat betreft kunt u op ons rekenen.

Stel het gesprek over uw pensioen niet langer uit, maar neem vandaag nog contact op met ons kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.